Edzz máshogy!

Nincs másolás,rutinozás,egyedi,kipróbált tudást adok, őrizve a sport tisztaságát, értékeit! Új megközelítést,értékes élményeket nyújtok át,szeretettel!

GondolatÉBRESZTŐ

Némelyik trénerképző iskola ezzel kezdi az okítást: ez egy üzlet! Amely intézet ezt oktatja, az élen jár ennek a gyakorlati bemutatásával! Igazán nem is érdekli, milyen edzőt képzett, hogy náluk végzett edző tényleg felkészült-e arra, hogy emberekkel foglalkozzon, érti-e a szakmáját, kicsit sem bizonytalan-e a tudásában. A lényeg,- a befizetett tandíj,- a másik oldalon pedig zsebben az edzői papír. Aki úgy érzi, hogy az egész csak pénzkereseti lehetőség, az soha nem fogja érteni az edzői munka lényegét, és csak egy személyi tréner marad!

Az „üzletre”,- amely ebben a szituációban, egy szóbeli szerződés egy adott időtartamra,- az emberek nagy része nem kíváncsi, és szerintem az emberekkel foglalkozó szakmáknál nem is ez lenne a lényeg. Nekem furcsa lenne, ha tanárok, orvosok, ápolók első munkaórája is így kezdődne! Ez egy kölcsönös bizalmon, tiszteleten alapuló kapcsolat, ami nem lehet csupán üzleti beállítottságú.

Nem jó, ha Te a 10.30-as, vagy a 15 órás vendég vagy, aki után jön a 11.30-as,- vagy a 16 órás, hanem inkább pl. a Józsi, vagy a Kati! Inkább olyan orvost, tanárt, ápolót választasz, akiknek a szakértelme mellett,- emberileg is nagyon számítasz, akihez kötődsz, akinek tényleg fontos vagy. Akinek koránt-sem mindegy, hogy mi történik veled, hogyan fejlődsz, talán még kedvel is, vagy szeret, de semmiképpen nem közömbös irántad, és a fő motivációja Te vagy, nem a pénzed. Nem hiszek az emberekhez nem kötődő „profi” edzésekben. Sajnos az csak egy, az egyéntől független óra lesz, amelyet egyedül a pénz mozgat.

Ettől függetlenül a trénerképző iskolák szépen üzemelnek, ontva a felkészületlen trénerek garmadát. Ez a trend, és ugye az idő kerekét nem lehet visszafordítani?

Én az emberre vagyok kíváncsi, nem arra, hogy milyen gazdag, és mennyit keresek rajta. A nap végén a hangulatomat nem a bevételem határozza meg, hanem az, hogy jó volt találkoznunk, tudtunk váltani pár jó szót, jól éreztük magunkat, és brutálisat sikerült edzenünk! Az ember az, aki motiválni tud, miatta megteszek akár a komfortérzetemen túlmutató dolgokat is, a pénzéért koránt-sem. Persze a pénz benne van a közös munkában, de nem ez a fő motiváló tényező. A mai napig sok ingyen edzést tartok, promóciós szándék nélkül, de én edzőnek tartom magamat, nem személyi trénernek. Ha tényleg nincs pénzed, tőlem akkor is kérdezhetsz, biztos, hogy segíteni fogok, vagy leedzem veled, ha van időm, és megteszem érted, amit energiával bírok. Egy személyi trénernél általában nem ez lesz a válasz, igazán csak a pénz érdekli, és ha fizetsz, akkor is csak egy szolgáltatást kaphatsz. Persze hirdetve a profizmust,- és a különleges tudást, de általában csak egy sémát kapsz, egy nett-ről letöltött, vagy iskolában leadott szabványtudást, szabványétrenddel, egy unottan melletted elácsorgott (vagy eltelefonozott) órát. Ha ez neked elég, akkor fizess ezért, ha nem, keress edzőt!

Pedig nem vagyok gazdag, és nem Teréz Anya volt a jelem az oviban, illetve a Ferrarim ajtaját sem csapkodom a wellness szálloda ajtaja előtt.

Az is igaz, hogy a semmiért nem lehet vásárolni, de ez egy olyan szakma, amit nem lehet szeretet, kötődés nélkül jól végezni. Ezek nélkül nem lesz maximális teljesítmény egyik oldalról sem, mert hiányzik az igazi motiváció, az a többlet, amit ez a kapcsolat pluszban adhat.

Ne akadjatok fenn a szimpátia meg a barátság dolgon, ezeken az edzéshez nem kézzelfoghatóan használt, nem tárgyi érzéseken. A teljesítmény két dologból tevődik össze: a teljesítőképességeidből (amire képes vagy testileg) és a teljesítőkészségedből (pszichikai tulajdonságaid, a jó öreg szürkeállományod). A teljesítményed miatt fontos, hogy jól érezd magad és motivált legyél. Így, a készségedet igencsak emelheti egy lelkes edzőtárs, egy kedvelt edző, egy barátságos légkör, az örömmel várt találkozás. A megunt, kedvetlen edzés sohasem hoz maximális eredményt!

Persze, ha erre nincs igény, vagy ez a kapcsolat nem alakul ki, akkor bárkinél lehet edzeni, mivel kölcsönösen nem tudjuk motiválni egymást a jobb teljesítmény felé.

Ettől függetlenül ilyen esetben is korrektül le tudom az edzésedet vezetni, és készülök is rád, de valami hiányérzet marad bennem, és valószínűleg benned is, hiszen az a plusz, amit adhatna ez a közös munka, nem alakult ki.

A kölcsönös szimpátiát, tiszteletet, a szeretetet mely a hosszú kapcsolatok alapja, csak edzőtől kapod meg. Ezt nem lehet a hétvégi iskolába bemagolni, ez a képesség vagy megvan valakiben vagy nincs.

Persze érzéseket lehet hazudni, sok promócióban/reklámban olvastam, hogy itt minden a vendégért történik, és mindent meg is tesz a tréner értük, stb..- Edzésen csakis veled foglalkozik, el sem mozdul mellőled, és látszólag csak te létezel számára. Rendben! Akkor jelezd, hogy átmenetileg anyagi problémáid vannak, és a reakcióból minden ki fog derülni! Lehet, hogy csak egy 3000ft/60 perces trénert kaptál! Egy edző segíteni fog, nem hagyja, hogy elmaradj, abbahagyd az edzéseid emiatt. Fizetsz majd, ahogy rendezed a soraid, vagy utólag, ha tudod. A minimum, hogy segít legalább edzéstervekkel, és a nehéz gyakorlatoknál.

Büszke vagyok rá, hogy ez, a kötődést mutató speciális viszony a kis csapatommal kialakult, hiszen a kemény magnak,- ennek a számomra kedves tíz főnek-, amikor ez az írás készült, a velem együtt töltött átlagideje már közel hat év. Erre nagyon büszke vagyok, és hihetetlen jó érzés ez a barátság, ez a bizalom! Az is kedves számomra, hogy értékelik azt a gondolkodásmódot, értékrendet amit én képviselek, és az is amit egy edzés, vagy akár egy beszélgetés alatt tudok adni.

Gondolom sejted már, miért nincs szolgáltatás menüpont az oldalamon!

Egy személyi tréner szinte bármikor berendelhető, igaz, szigorúan tartva az ár/idő egységet (mert ez egy üzlet), függetlenül az adott személytől, szituációtól. Ő szolgáltat: valamit valamiért.

Én ebben nem vagyok jó! Én nem szolgáltatok- én megtanítalak edzeni, táplálkozni, önállóan is dolgozni, talán még nálad is jobban szeretném, hogy fejlődj, és tényleg történjen pozitív változás, ne a pénzed költsd eredmény nélkül. Érezni fogod, hogy nem az ügyfelem, a kuncsaftom, a vendégem leszel, hanem a társam, a partnerem a közös munkában. Ebben a viszonyban már elvárható mindkét oldalról a tisztelet és a tolerancia, mivel ez csak így működik ilyen dimenziókban, és üzlet helyett így lesz a találkozás, a közös munka számunkra ünnep.

 

 

  

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 6
Heti: 30
Havi: 129
Össz.: 3 567

Látogatottság növelés
Oldal: gondolatÉBRESZTŐ
Edzz máshogy! - © 2008 - 2019 - fejoscsaba.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »